Снимките на игралния филм “Възвишение” приключиха успешно

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Снимките на игралния филм “Възвишение” по романа на Милен Русков приключиха успешно! Продуценти са Иван Дойков, Оксана Шаламанова и Нина Алтъпармакова, а лентата е копродукция между БНТ, НФЦ и Ню Бояна Филм. Наш екип надникна на снимачната площадка, където кипеше усилена творческа работа по заснемането на заключителната сцена от продукцията.

11 месеца, четири сезона, непредвидими атмосферни условия, безброй труднодостъпни местности из цяла България - Тетевен, Жеравна, Беклемето, Бузлуджа, Ямбол и накрая Пирдоп, където на екипа се налага всеки ден да изминава преход от 30 минути пеша – всичко това в името на една цел „Възвишение”.

Добил сериозна популярност, романът на Милен Русков съвсем скоро ще оживее на голям екран.

В началото режисьорът на игралния филм Виктор Божинов, снимал най–знаковите епизоди на хитовата поредица “Под прикритие”, бил скептичен по отношение екранизацията на книгата, днес обаче е уверен, че усилията си заслужават!

Сюжетът на “Възвишение” преплита исторически факти с художествена измислица. През 1872 година Димитър Общи и сподвижниците му осъществяват Арабаконашкия обир. Сред тях са Гичо и Асенчо – полу-революционери, полу-разбойници, които получават задача да издирят и лично да предадат писмо на Левски.

В ролята на Гичо се превъплъщава вече добре познатият на българската публика Александър Алексиев, а като Асенчо зрителите ще имат удоволствието да видят младия актьор Стоян Дойчев.

В ролята на Димитър Общи влиза Филип Аврамов, а в неговата чета са Христо Петков като Тодор Шумненеца и Кирил Ефремов като Петко Страшника!

Началото на снимачния процес беше дадено в средата на януари 2016. Снимките бяха осъществени хронологично, на четири етапа през тази година. Премиерата се очаква в края на 2017!