Софийският маратон за 34-и път - участвайте в бягането

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В "Денят започва" това традиционно за София спортно събитие представиха Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет, и Анатоли Илиев, общински съветник.


"Това събитие се е превърнало в емблематично за София. Ние трябва да съхраним тази традиция и да я развиваме", отбеляза Елен Греджиков.

И подчерта, че не са много градовете в света, които могат да се похвалят с толкова дълга традиция в провеждането на маратон в градски условия. В това отношение София се нарежда до градове като Лондон, Берлин, Чикаго, Бостън. Това събитие е част от календара на "София - Европейска столица на спорта 2018".

На картата са посочени улиците, които ще бъдат затворени за маратона в столицата за времето от 7 до 15 часа.От 10.00 до 16.00 часа на 15.10.2017 г. (неделя) ще се проведе Софийски маратон по следния маршрут: старт от северозападното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” пред Националния стадион „Васил Левски” по северозападното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, по ул. „Проф. Фритьоф Нансен, наляво по тротоара на бул. „Патриарх Евтимий”, наляво по източното пътно платно на бул. „Витоша”, наляво по западното пътно платно на бул. „Пенчо Славейков", надясно по северното пътно платно на бул. „България" до бул. „П. Ю. Тодоров”, обратно по южното пътно платно на бул. „България”, надясно по бул. „Петко Каравелов”, наляво по бул. „Арсеналски”, наляво по бул. „Черни връх”, надясно по югоизточното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, надясно по западното пътно платно на бул. „Драган Цанков” до ул. „Митрополит Кирил Видински”, обратно по източното пътно платно по бул. „Драган Цанков”, надясно по югоизточното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до Орлов мост, преминава по пешеходната зона, по северозападното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до Национален стадион „Васил Левски”, където е финалът.Софийска община призовава да участваме в бягането и като публика и нека запазим тази традиция.