Тътени и трусове в политиката

Предаване: Панорама, 16.02.2018

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Проф. Антоанета Христова: Аз бях доста изненадана вчера, защото си мислих, че този вид конфликт те ще се постараят да го отложат доста във времето. Маските падат, очевидно, че нервите не издържат и в един определен момент ролевият конфликт беше видим. Те са няколко прана на причината, която доведе до тази размяна на репликата. Мога да ги обобщя - от една страна по-дъблоки причини, свързани с ролите на министър-председателя и президента, и по-ситуативни причини.

Проф. Антоний Тодоров: Има проблем, разбира се. Този проблем е доста по-стар, още от времето когато Народното събрание избра г-н Делян Пеевски за председател на ДАНС и този избор продължи два или три дни само. Праблемът е много по-широк. Той е проблемът за корупцията, за корумпирането на обществото, за това кой движи истинските неща в политиката, как се случват, какви договорки има, кой, кого, как закрива, прикрива, с кого работи и така нататък.

Проф. Михаил Константинов: На този свят всичко е лично и когато видите срещу вас дуло и някой ви каже: "Нищо лично", тогава пък е най-лично от всичко. От тази гледна точка трябва да видим кои са личностите зад тези личности, които виждаме. Скандалът започна с това, че Борисов спомена, че някой пише речите на президента и този някой бил на работа някъде. От друга страна последва една хипер реакция на президента, където бяха намесени други личности.
Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад