Туристи лагеруват в гората, вместо в новия къмпинг в Шкорпиловци

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Повече от 20 години семейството на Красен Калчев почива през лятото на палатка край морето. И макар че платените къмпинги разполагат с удобства, цената не е по джоба му.

Красен Калчев: "900 лева за юли и август на месец, цената за другите месеци е 700. Моята заплата, работя като учител, е 920 лева. Неверни слухове, че правим сметища. Напротив, можете наоколо да огледате - почистваме."

Собственик на къмпинг одобрява новите правила за свободно къмпингуване и солените глоби за нарушителите. Според него много от любителите на почивката сред природата разрушават дюните и замърсяват плажовете.

Бойко Цветанов - собственик на къмпинг в с. Шкорпиловци: "За всяка каравана има вода, ток, има бани, кухня за къмпингуващите, има хладилници, перални помещения."

Според Цветанов все още не е ясно кой и как ще санкционира нарушителите.

Бойко Цветанов - собственик на къмпинг в Шкорпиловци: "Аз не съм сигурен, че всичко ще се изпълнява така, както е предвидено в закона". Има закони - никой не ги спазва!"

Причината за унищожаването на плажната ивица според туристи, не е дивото къмпингуване, а безразборното строителство по Черноморието.