Валентин Радев: От ГЕРБ сме против неясностите, а не против НАТО

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

ГЕРБ са готови с листите си и дори част от тях вече са регистрирани в районните избирателни комисии. От партията обаче атакуваха служебния кабинет и социалистите, че след последната среща на военните министри на НАТО в Брюксел Алиансът засилва на присъствието си в Черно море.

Ние не сме против. Винаги сме казвали "колкото повече НАТО в България, толкова по-добре за нашата сигурност". Но тук става дума за неяснота и от вчера искаме информация от управляващите какво се е случило на тази среща, какво се е случило след това на срещата по сигурността в Мюнхен, заяви в "Денят започва" ексдепутатът от ГЕРБ Валентин Радев.

Той настоя за допълнителни разяснения на съобщението на Министерството на отбраната за увеличаване на военното присъствие и засилване на ученията на Алианса в три компонента - "сухопътен пакет, охрана на въздушната граница и трето - повече присъствие в Черно море". Радев запита как точно ще се реализира това решение и припомни, че миналата година правителството на ГЕРБ беше атакувано за възможността чужди самолети да охраняват въздушното ни пространство.

"Крехкият баланс между нас и Русия, крехката уравновесителна линия трябва да бъде намерена. Това нещо не бива да се наруши", категоричен беше Радев. Според него в момента България е островът на сигурност на региона ни и това трябва да бъде запазено.