Въпросите, които остават след убийствата в Нови Искър и на безнесмена П. Христов

В това издание на предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Николай Христов допълни, че по време на срещата главният прокурор е обяснил, че ДНК експертизата, касаеща убиеца от Нови Искър, е направена бързо, защото е поръчана в частна лаборатория. "МВР разполага с институт, който не може да се справи в кратки срокове. Там се наливат пари, има издръжка, има бюджет и в същото време експертизите се вадят оттам, когато става въпрос за случай като в Нови Искър, и се дават в частна лаборатория. Тогава се задава въпросът този институт какво прави."


Тихомир Безлов уточни, че начинът, по който МВР комуникира с медиите и през тях с хората е професионален проблем. "Това не е за хора, които не са от тоя занаят - разследващи, професионалното ръководство на МВР. За мен начинът, по който се разви дискусията "какво се случва" беше изключително хаотичен." Той припомни предишен разговор по темата в студиото на сутрешния блок на БНТ, когато беше подчертан проблемът с компетентността и липсата на разследващи журналисти и проблемът с институциите, които говорят хаотично. В резултат хората имат високо недоверие в институциите.

По отношение на убийството на Петър Христов, Безлов открои, че важен е въпросът връщаме ли се към мутренските години? "Единият отговор е - има симптоми, има тенденция, другият отговор е - това е аномалия. И двете обяснения имат някакъв смисъл."

Вижте целия разговор във видеото.Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад