Възможно ли е са забавим глобалното затопляне, ако ядем по-малко месо?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Колко животински продукти да ядем, така че хем да не вредим на себе си, хем да сме по-полезни и за земята? В студиото на Сутрешния блок на БНТ1 с коментари по темата гостуваха експертът по хранене и диетика Анна Йорданова и Лазар Радков - фитнес инструктор.

"Производството на месо е основният фактор, който се цитира в доклада... Смятам, обаче, че има доста по-сериозни замърсители на планетата, за да фокусираме точно върху него", заяви Анна Йорданова.

Според нея консумацията на месо две-три пъти е напълно достатъчно. За нея по-проблемно е, че се увеличава храненето с "фаст фууд".

Лазар Радков призова да не се изпада в крайности.

"Различни хора, различни организации имат склонност да драматизират прекалено много тези неща... Пропагандира се, че да не се яде месо е много по-полезно. Всъщност изследванията не показват подобно нещо", подчерта фитнес инструкторът.

Какво още казаха гостите в студиото вижте във видеото.