Защо на ринга Разрушителя избира съпровода на български гайди

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Защо ММА боецът Джон Демел - Разрушителя избира съпровода на български гайди, когато излиза на ринга? Гости в студиото са Калоян Павлов от ансамбъл "Чинари" и Джон Демел – Разрушителя, участвал във фестивала "Древно наследство" в Лондон. Превод: Росица Златарева.

Джон Демел обясни, че идва често в България през последните две години, след като влязъл в рамките на Combat Management. Неговият мениджър Джордж е влюбен в България и нейните хора. Покрай него и той се е влюбил в страната, в хората, във фолклора. Демел споделя, че е очарован от историята, обича да слуша разкази за миналото на страната и се "чувства като част от всичко това". Демел е обиколил страната ни и много харесва Варна."Но където да сме ходили дали да се борим или да тренираме из цяла България, хората бяха толкова гостоприемни и толкова ни подкрепят..." Любимата му история, свързана с България, е за Спартак. Още преди, във Великобритания той е чел книги за него, гледал е филми за него, но не е подозирал, че Спартак има такава връзка с България. В този смисъл, като млад човек, който си пробива път чрез борбата, Демел търси своите модели в миналото и в настоящето и Спартак е един от тези модели.

Калоян Павлов от ансамбъл "Чинари" разказа за турнира с Джон Демел в рамките на фестивала "Древно наследство" в Лондон. С участието на "Чинари" се е получил много атрактивен спектакъл. Ансамбълът е подкрепял българския отбор, както и Джон Демел. Танцьорите и музикантите от "Чинари" са превърнали турнира в един много атрактивен спектакъл.