(Не)известните в изборното уравнение - коментар Харалан Александров, Петър Чолаков и Стефан Георгиев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В предизборната кампания имаше куриозни моменти, по-малко бяха интересните, повече - досадните, така че прогнозите на социологическите агенции за неособено висока избирателна активност са разбираеми. Доста избори се изредиха през последната година и половина и на хората им омръзна, каза в студиото на “Избори 2022: Денят започва” политологът Петър Чолаков.

Според социалния антрополог Харалан Александров сред избирателите има много умора, много разочарование и тъга, “но има и страх от развитията в големия свят, които настъпват към България”.

“В някакъв смисъл тази болезнена втренченост в нашите политически кавги, драми, междуличностни интереси, закани - цялата драматургия, на която се нагледахме през последните години, ще продължи да се случва. За мен е несъзнаван опит да се предпазим от големия свят като се обърнем навътре и да се занимаваме със семейните ни истории - фамилизира се политика в добрия и в лошия смисъл”, добави той.

За социолога Стефан Георгиев в момента нашето общество преживява “поредната криза на представителната демокрация, на либералната демокрация, когато мнозинството от българските граждани не успяват да разпознаят своето представителство”.

Какво още казаха анализаторите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад