Изборните поуки за политиците и обществото - Валерия Велева, Константин Вълков и Георги Милков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес съдбата на страната е в ръцете на избирателя - с вота си той ще реши дали ще има още избори или ще бъде съставено правителство. Най-важното за държавата и всички нас е да се състави правителство. Това заяви в студиото на “Избори 2022: Денят започва” журналистката от “Епицентър.бг” Валерия Велева.

“Има много голяма вероятност да не бъде съставено правителство. Убедена съм, че ще има изненади”, каза тя и допълни, че ако политическите сили съставят правителство на широка основа, “това ще бъде някакъв вид спасение на страната в тази ситуация”.

Според журналиста Константин Вълков от “Дарик радио” на тези избори липсва фигурата на спасителя и това е резултат от процес, които се е случил през последната година и половина.

“Невалидният вот също липсва заради машинното гласуване. Това са два факта, които сочат, че демократичният процес работи”, продължи той.

За него евентуалното формиране на програмно експертно правителство крие голяма опасност, защото  е “някакво предварително извинение, че няма партия, за която да се гласува, която да е готова да направи да направи правителство дори в малцинство”.

Журналистът от в. “24 часа” и водещ в БНТ Георги Милков отбеляза, че ако бъде сформиран кабинет след тези избори, той ще е 101-ят за страната. Той направи паралел с историята за 101 далматинци:

“И важният въпрос е коя е Круела Девил - войната, която е в съседство и може да стане още по-голяма, икономическата криза, която направо тропа на вратата и почти е влязла, корупцията и другите лоши неща, които ни дебнат зад ъгъла? Но имаме опасения, че нашите сладки далматинчета от 101-ия кабинет ще се сджавкат и Круела Девил ще влезе от всички страни.”

По думите му такъв развой на събитията отново ще ни се изправи пред урните, а честите избори обезкуражават хората.

Какво още коментираха анализаторите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад