Изборите, които правим - Лъчезар Богданов, Иван Стамболов - Сула и д-р Благомир Здравков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В деня на предсрочните парламентарни избори в студиото на “Избори 2022: Денят започва” гостуваха главният икономист в Института за пазарна икономика Лъчезар Богданов, писателят и общественик Иван Стамболов - Сула – директор на „Ах, тези медии“, и специалистът по анестезиология и интензивно лечение д-р Благомир Здравков – изпълнителен директор на Специализираната болница за активно лечение по детски болести "Иван Митев”.

Лъчезар Богданов е притеснен, че разговорите между политическите партии не са насочени към “по-големите рискове, които ни предстоят”.

“Това, което започва да се случва, е едно обръщане от страна на централните банки по отношение на политика по лесни пари и ниски лихви. Ако те са твърди в намерението си да смачкат инфлацията глобално - в САЩ, в еврозоната, това ще предизвика доста сериозни трусове в много сектори на икономиката, започвайки от финансовия. Затова обаче ние още не си говорим, ние сме няколко месеца назад и обсъждаме цената на олиото и кашкавала”, обясни икономистът.

Икономическите трудности влияят на народната душа първосигнално ниво, по-лошо е влиянието на лъжата, каза Иван Стамболов.

“Ние живеем в перманентна лъжа и така е устроен света”, заяви той и допълни: “Когато в света на професионалната политика - там, където се говорят неща, които по медиите няма да се кажат никога, започват да се случват неща, които са твърде различни от това, което се съобщава по медиите, тогава народната дума започва да изпитва напрежение, лека тревога, защото и тя си има свои инстинкти, своите чувства, има не само разум, но и сърце и то усеща, че нещо не е наред”, подчерта той.

Д-р Здравков отбеляза, че инвестициите в сферата на здравеопазването са държавна политика, която се формира според конкретната икономическа обстановка.

“Надявам се бъдещите управляващи да осъзнаят, че здравеопазването следва да е надпартиен приоритет”, добави той.

Какво още казаха гостите в студиото вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад