13 села в старозагорската община Опан са без работеща аптека

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В 13 населени места в община Опан, област Стара Загора, няма нито една аптека.Това е голям проблем за жителите, които се надяват в най-близко време проблемът им да бъде решен.

Село Опан е общински център, но въпреки това от 20 години там няма аптека и хората настояват такава да бъде открита защото се справят много тудно.

"Хората имат нужда от такава услуга. 13 села ходим до града, плащаме двойни разходи. Трябва да се вземат мерки, правителството да помогне да се открие аптека в общ. Опан", казва един от жителите на селото.

В момента кметът на селото Генчо Колев обслужва хората. Ходи от къща на къща, събира рецептите и доставя необходимите лекарства. Автобусите от Опан до Стара Загора също намаляват.

"Административно аз обслужвам населението, но има екарски здравни участъци, в които екаркото присъствие е символично. На територията на Опан има един действащ лекарски център, който обслужва четири села", обясни Колев.

Той посочи още, че в селото има поликлиника, кабинетите са ремонтирани и всичко е подсигурено, но няма лекар. Решението на проблема е промяна на модела в здравеопазването, особено в малките населени места. Помещението за аптека също е ремонтирано и пригодено.

Вижте повече в прякото включване на Десислава Петкова.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад