Акцията в Агенция "Митници" - коментар на Тихомир Безлов и Любомир Каримански

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Акцията на ДАНС и на Антикорупционната комисия в Агенция "Митници" коментирахме в "Денят започва" с експерта по сигурност Тихомир Безлов и финансиста Любомир Каримански. Сред седемте задържани са директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова, както и нейният заместник. Неофициалната версия за причината е пресичане и борба с каналите на контрабанда.

Според Тихомир Безлов твърдението, че парите от заловените наркотици е щяло да се използват за купуване на избори е в рамките на адвокатската теза за защита на клиента. Действително това, което се случи вчера е безпрецедентно. Аз не си спомням за 34 години да са арестували или задържали по този начин шефът на Агенция "Митници" и заместникът му.

По думите на финансиста Любомир Каримански много внимателно трябва да проследим какъв беше Законът за държавния бюджет през 2023 г. специално за мита и митнически такси.

"Там беше поставена целта в Държавния бюджет да се съберат 405 млн. лева. В Държавния бюджет като отчет вече за 2023 г. са събрани приблизително 323 млн. лева, което означава, че самият бюджет не се изпълнява откъм мита и митнически такси с 20%. Въпросът е, че ако има реформи в митниците и те са били през цялото редовно управление на този кабинет, довели ли са до по-висока събираемост?"

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад