Специализирана акция на МВР в Пловдив и областта

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вчера в Пловдив и областта МВР проведе акция, при която основно се проверяваше спазването на правилата за движение и техническата изправност на автомобилите. В нея участваха екипи на няколко структури от "Пътна полиция", Агенция "Автомобилна администрация", АПИ, НАП, Агенция "Митници" и Главна инспекция по труда.

"Специализираната полицейска операция, която се проведе вчера на територията на областната дирекция, няма да е епизодична. Тя е по график, разпоредена от директора на Главна дирекция по заповед на министъра на вътрешните работи и ще продължи през цялата година в различни дирекции на страната", заяви в "Денят започва" главен инспектор Красимир Нешев – началник "Пътна полиция"-Пловдив.

Акцията е с превантивен харектер, има голям обществен отзвук и дисциплиниращ ефект за шофьорите, отбеляза той и допълни, че резултатите са добри.

"Самата операция се провежда по метода на широкообхватния контрол. Идеята е да се спират повече МПС-та, защото всяка една от структурите, която участва, извършва проверки според своята компетентност", уточни главен инспектор Нешев.

В рамките на вчерашния ден са констатирани 12 нарушения на ЗДП и 6 нарушения за неплатени винетки.

Какво още каза началникът на "Пътна полиция"-Пловдив вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад