Михал Камбарев, ПП-ДБ: Акция на ДАНС е фишек, който се повтаря отново и отново преди избори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Гледаме един и същи сериал в продължение вече на няколко избора. Ако се върнем назад при предишните избори, отново прокуратура и служби - това са двата органа, които редовно, по команда, най-вероятно от "кой", се задействат преди избори. Говоря за "Нексо", когато прокуратурата се задейства, говоря и за случая, когато службите се задействаха и едни доклади се разменяха между тях и Министерство на електронното управление, когато се скъсаха половин милион български гласа. Това каза в студиото на "Денят започва" депутатът от ПГ "Продължаваме Промяната-Демократична България" Михал Камбарев по повод акцията на ДАНС в Агенция "Митници".

"Въпросната Агенция "Митници" се оглавява от госпожа Банкова от месец и половина и за този период отчитаме рекорден ръст на заловени наркотици по контрабандни канали. Това, което се случва последните дни, е, че след сигнал на австрийските служби за корупция в митниците се прави проверка, Банкова уволнява 20 митничари, сменя ръководителите на ключови дирекции в София, Пловдив, "Капитан Андреево", "Калотина" и "Лесово", завчера бяха хванати 170 кг кокаин на пристанище Бургас и 108 кг на "Кулата". Вчера госпожа Банкова трябваше да се срещне с посланика на Австрия, за да коментира как австрийски митничари да дойдат в България, за да направим още по-добра и по-независима система. И точна преди срещата се задействат службите", коментира той.

Според него "всичко изглежда като един фишек, който се повтаря отново и отново преди избори" и допълни:

"Това е или предизборна акция, или сме прекъснали канали на някой за предизборно финансиране."

Камбарев обясни, че се надява темата "Турски поток" да бъде решена:

"Комисията вече е създадена и се надявам, че в рамките на следващия месец тази комисия да събере данни, да ги обобщи и внесе в нашата прокуратурата и европейската."

Според него комисиите за Агенция "Митници" и за "Лукойл" трябва да съществуват:

"Нека се види какво се случва там, каква информация има. Единствената ни забележка е, че комисията за Агенция "Митници" трябва да разследва Агенция "Митници", а не да се правят несъществуващи връзки."

Какво още каза депутатът от ПГ "Продължаваме Промяната-Демократична България" вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад