Мая Димитрова, БСП: Ще направим диференцирано предложение за великденските надбавки

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Предизборната надпревара започна и най-ярко тя се вижда в парламента. Това каза в студиото на "Денят започва" Мая Димитрова - депутат от ПГ "БСП за България" и член на Комисия по правни въпроси, по повод заседанието на парламента, което продължи до късно през нощта.

"Предизборната кампания в момента, в който стана ясно, че т.нар. "сглобка" няма да може да направи последващо правителство, няма да бъде осъществена ротация, а двете политически сили в "сглобката" започнаха поредно надцакване", допълни тя.

БСП между първо и второ четене ще предложи да има великденски надбавки, заяви Димитрова и допълни:

"Още с приемане на Закона за държавния бюджет ние искахме тези добавки да бъдат включени в държавния бюджет, в законодателството на Република България. Ние ще предложим закон, с който да стане ясно, че когато има коледни и великденски празници, пенсионерите ще получават добавки."

Според нея ГЕРБ и ПП използват великденските надбавки за пенсионерите популистки, защото при приемането на бюджета са отхвърлили предложенията на БСП, а сега предизборно предлагат добавки от 75 и 100 лева.

"БСП ще направи диференцирано предложение - всички пенсионери да могат да получат великденски добавки, но в зависимост от минималната пенсия, която получават - размерът да бъде един, а тези, които получават над минималната пенсия, да получат друг размер", обясни Мая Димитрова.

Какво още каза депутатът от ПГ "БСП за България" вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад