Александър Ракшиев, ПП: И г-н Гюров, и г-н Каримански са подходящи за гуверньор на БНБ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В коалиционното споразумение не пише нищо за гуверньор на БНБ, което означава че всяка една от партиите в коалицията е свободна да излезе със своя кандидатура. Професионалният опит от банковия сектор на господин Гюров го прави страхотен кандидат. И г-н Гюров, и г-н Каримански имат какво да предложат като кандидати за управител на БНБ, и двамата са подходящи, коментира в "Денят започва" Александър Ракшиев, депутат от "Продължаваме промяната".

По думите му в крайна сметка Народното събрание ще избере кой от двамата е по-подходящ.

"Не мисля, че ще се разклати коалицията, няма да има сътресения. Г-н Гюров е подкрепен не само от "Продължаваме промяната", но и от БСП и "Демократична България", което казва всичко. Очаква се добрият гуверньор да контролира търговските банки в България. Този управител на БНБ би трябвало да ни вкара в еврозоната", допълни Александър Ракшиев.

Той даде оценка на 100-те дни на управление на правителството като заяви, че въпреки сложната обстановка "Продължаваме промяната" показват прогрес и се справят с всички кризи.

"Съвкупността от кризите отне от управленския ни потенциал, очакваме темпът на промяната да се засили. Стефан Янев се опитваше да води собствена политика, която не беше съобразена с политиката на правителството", добави Александър Ракшиев.

Относно ареста на Борисов Александър Ракшиев поясни, че го притеснява фактът, че държавният бюджет е бил ощетен с над половин милиард лева.

"За мен като български гражданин е важно да разбера защо ги няма тези пари, къде са, кой е отговорен, че ги няма. Важно е виновниците да си понесат последствията, в този смисъл очаквам повече от работата на прокуратурата, защото тя в този конкретен случай се държи повече като адвокат и по-малко като обвинител", каза още Александър Ракшиев.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад