Жителите на столичния квартал "Мусагеница" излязоха на протест

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Недоволни жители на "Мусагеница" сигнализират за изготвен проект за подробен устройствен план на квартала, който е в несъответствие с нуждите на квартала и според тях предвижда презастрояване на свободното пространство, вместо поддръжка и ремонт на настоящата инфраструктура.

Предвиден е строеж на детска площадка в градинката пред блок 93.

"Въпреки нашите възражения и протести продължава поетапното застрояване на "Мусагеница" с процедурни хватки, строи се по периферията на парка", заяви в "Денят започва" Стефка.

Жителите на столичния квартал възразяват срещу отварянето на нов вход-изход към булевард "Г. М. Димитров".

Кметът на район "Студентски" заяви за БНТ, че предстои процедура по обсъждане и приемане на ПУП.

Район "Студентски" провежда процедурите по съобщаване и обществено обсъждане на преработения проект, в който са отразени решенията на общинския експертен съвет и са уважени в значителна част постъпилите на този етап възражения и становища. Проектът и възраженията са разгледани от експертния съвет по устройство на територията през юни 2021 година.

С плана над 124 декара са отредени за локални паркове и градини, като по-големият брой от частни имоти са предвидени за озеленяване. Новопредвиденото застрояване в частните имоти е редуцирано с оглед максимално запазване на растителността и реализираните благоустройствени мероприятия в междублоковите пространства.

След приключване на процедура по съобщаване и обществено обсъждане всички постъпили възражения, становища и предложения ще бъдат разгледани от общински експертен съвет по устройство на територията.

Вижте още във видеото.

Репортер: Софи Цветкова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад