Анализаторите: Опозицията ясно да каже защо иска да отстрани правителството, а правителството - защо трябва да остане

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ходът на опозицията с вота на недоверие е оптимален. Миналата седмица с детронирането на председателя на Народното събрание беше направена сериозна политическа заявка и има голяма възможност това да се повтори във вота на недоверие. Това каза в студиото на “Денят започва” политологът Анастас Стефанов в коментара си по повод предстоящия дебат за вота на недоверие към правителството на Кирил Петков.

“Дебатът ще бъде използван като опит да се наложат определени политически интерпретации на управляващото мнозинство срещу опозицията”, допълни той.

Според доц. Росен Карадимов е малко вероятно в последния момент още депутати от опозицията да напуснат парламентарните си групи и да подкрепят управляващата коалиция.

“Струва ми се, че този дебат не е предрешен и ще бъде полезен, защото около последните събития се насложиха много емоции, които изместиха политическия разговор. В рамките на днешния дебат опозицията трябва много ясно да артикулира защо иска да отстрани правителството, а правителството трябва ясно да артикулира защо трябва да остане. И двете тези минават през оспорване или защита на политики, а не през емоционални заклинания”, подчерта той.

Какво още казаха в анализа си гостите в студиото вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад