Политолозите: Вървим към предсрочни парламентарни избори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В тежката ситуация, в която се намира страната - инфлация около 14%, война в Украйна, нерешени проблеми със Северна Македония, в очакване на нова COVID вълна през есента, всякакви политически експерименти са рисковани. Очевидно това управление има много проблеми, но може да се продължи животът на това правителство. Това каза в студиото на “Денят започва” доц. Петър Чолаков преди началото на дебата за вота на недоверие към правителството на Кирил Петков.

“Това, което се задава като алтернатива, са предсрочни парламентарни избори наесен, връщане на ГЕРБ и ДПС на политическата сцена с триумфална стъпка. Това беше демонстрирано миналата седмица с генералната репетиция и свалянето на председателя на Народното събрание - една фигура, която може да не е най-добрият председател на Народното събрание в най-новата ни история, но е един симпатичен, харесван човек, който излъчва почтеност”, отбеляза още доц. Чолаков.

За политолога Слави Василев този парламент е морално изчерпан.

“Изборите са нормален демократичен процес и когато едно управление стигне до задънена улица до степен, при която трябва да се купуват депутати наляво и надясно, по-добре да отидем на избори, отколкото да гледаме този цирк, който няма политически ресурс, за да реши кризите”, заяви той.

Какво още казаха гостите в студиото вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад