Димитър Гърдев, ИТН: Във френското предложение за преговори с РМС има добра основа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Странно е, че до момента, след като Министерство на външните работи внесе документа с френско предложение за преговори с РСМ във Външната комисия в Народното събрание, няма насрочено заседание за неговото обсъждане. Това заяви в студиото на “Денят започва” Димитър Гърдев – международен секретар на “Има такъв народ”.

Върху този документ трябва да се работи и е изключително важно да бъде разгледан в парламента и Министерски съвет, подчерта той.

По думите му “най-голямата работа” е свършена от Министерството на външните работи и това е институцията, която има “най-висшата компетентност да изказва по тези въпроси”.

“Там е изготвен един аналитичен документ, където са разгледани всички въпроси по френското председателство и има предложение. Как може да не се обсъди в Министерски съвет, в Комисията по външна политика в парламента”, запита Гърдев.

Според него във френско предложение за преговори с РСМ “има една добра основа”.

“Имаме забележки и към езика, и към използването на термина “малцинство”, но тези неща могат да бъдат отработени с позицията на България”, увери той и допълни: “Тези документи трябва да вървят в пакет и така те са взаимно свързани и тогава позицията на България може да бъде отработена.”

 

Какво още коментира международният секретар на “Има такъв народ” вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад