Андрей Гюров: Приоритетите на управляващата коалиция са ясни, видя се, че ИТН не играе в този отбор

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мисля, че всеки може да направи своята преценка по какъв начин действат различните партии в коалицията и в управлението. Ясно са зададени темите и приоритетите на управляващата коалиция и се видя, че в последно време  "Има такъв народ" не играе в този отбор, това заяви в "Денят започва" председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

Според Гюров "Има такъв народ" в саботаж на действията в парламента и в управлението. По думите му това става с "повдигане на въпроса с бюджета, със спиране на правосъдната реформа, с много неща, които пречат да се придвижва дневният ред на обществото."

Определи като "партенка" темата със Северна Македония. "Тя вече се изтърка, за съжаление, но те за пореден път я изваждат и казват - ето тук се готви едно национално предателство, при положение, че за сетен път премиерът каза, че подобно решение ще бъде взето само от Парламента и след свикване на Консултативен съвет", отбеляза Гюров.

Гюров коментира, че ИТН са саботирали напредъка по закона за КПКОНПИ, а правна комисия не работи, тъй като депутатите не са присъствали на заседанията. Замяната на този шеф на КПКОНПИ с министър Рашков би бил чудесен знак за обществото, тъй като по думите му комисията е единственият разследващ орган, който може да работи по времето на главния прокурор Иван Гешев.

Имаме ясна програма какво трябва да се случи, имаме Закона за бюджета, за да могат средствата да стигнат до хората, категоричен е Андрей Гюров.


Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад