След трусовете в коалицията: Как ще управлява кабинетът "Петков"?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Какво следва след като "Има такъв народ" напусна коалицията? Очаква ли ни предизборно лято и нова порция избори? Анализът в студиото на "Денят започва" е на политолозите Слави Василев и Светослав Малинов и на социалния антрополог Харалан Александров.

След вчерашния ден можем да направим извода, че по-скоро "Продължаваме промяната" са в защитна позиция, заяви Слави Василев. Той е категоричен, че предсрочни избори ще има и опозицията ще се възползва от това. "Кирил Петков няма да бъде министър-председател след септември или октомври и всичко това е резултат от липсата на опит на "Продължаваме промяната", които дойдоха с гръмки заявки, но в продължение на 8 месеца не успяха да убедят нито обществото, а също и своите коалиционни партньори".

Според Харалан Александров в тези скандали всеки, който пръв каже неговата версия, поставя другия в защитна позиция и го кара да го догонва. Той прогнозира нови "вълнуващи подробности от спалнята на властта". Определи ситуацията като кавга на пиратски кораб с два различни пиратски екипажа, които се избиват за плячката. По думите му другите две партии в коалицията, които имат традиции, история, програма и идентичност, се държат доста по-обрано.

По думите на Светослав Малинов още при формирането на коалицията е било ясно, че няма да изкара пълния си мандат. Целият въпрос беше дали ще изкарат до местните избори. В момента това се изпреварващи логиката на развитието и общественото мнение събития. "Безспорно правителството губеше доверие. По-притеснителното е, че сега неизбежните предсрочни избори ще бъдат много по-рано, отколкото обществото би искало", коментира той.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад