Станислав Балабанов: Планът за еврото, актуализацията на бюджета, ветото за РСМ бяха поставени на тъмно на коалиционните съвети

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Най-после се сложи край на тази агония след едни процеси с изключително много натрупвания. Това заяви в "Денят започва" депутатът от ПГ на ИТН Станислав Балабанов.

Стремежът за еднолична власт на министър-председятеля и на министъра на финансите са в основата на голямото лошо, което доведе до днешната ситуация. Те искаха да консолидират цялата власт в ръцете си, допълни той. Беше категоричен: "Никой не се съобразяваше с нас като законодатели в пленарна зала."

По думите му актуализацията на бюджета е поредният пример за това, че парламентът не функционира правилно, тъй като тя се предлагаше на тъмно. "Планът за еврото, актуализацията на бюджета, Македония са все неща, които бяха поставени на тъмно на коалиционните съвети".

Определи последния съвет, на който е присъствал миналата седмица, като изключително странен. "По отношение на Македония... Всички публикации в публичното пространство за президента Макрон и идеите и предложенията Франция под някаква форма да бъде гарант и да направи всичко възможно да обещава на думи да защитава национален интерес, но преди това ветото трябваше да бъде вдигнато. Това щеше да се случи. Ние не можехме да го допуснем. На последния коалиционен съвет премиерът каза следното: Трябва да направим така - Макрон да победи, защото Франция трябва да се похвали с нещо до края на председателството си по отношение на дипломацията. И това е българският интерес, който трябва да бъде продаден по най-бързия начин", обрисува той.

В разговора той коментира и темата предложението на "Продължаваме промяната" Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ, за българския закон "Магнитски", както и разпределението на постовете в регулаторите.

Какво още каза той в студиото на "Денят започва" - вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад