Антоанета Цонева, ДБ: Моделът "Борисов-Пеевски-Гешев" е отговорен за ниското качество на институциите и корупцията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Разчитаме санкциите от САЩ като подкрепа за почтените български граждани, които искат върховенство на закона, справедливост и добро управление. От друга страна, България влиза в група страни, за които е конструиран глобалния закон "Магнитски", и се дава оценка, добре известна на българските граждани - ниско качество на институциите. Това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" Антоанета Цонева от "Демократична България".

"Ниско качество на институциите, ендемична корупция, липса на политическо лидерство, което да води страната към развитие на нейния потенциал, защото корупцията отнема възможността на всеки човек, на всяка нация да отприщва своя потенциал", добави тя за оценката, която съдържа актът на обявявените санкции.

По думите ѝ политическата отговорност носи "управлението от последните 10 години".

"Защото този модел "Борисов - Пеевски - Гешев", а преди това и Цацаров, тази троица разгърна своята конструкция последните 10 години. Затова качествата на българска институции, какъв е мащабът на пораженията от корупцията е отговорност на управлението Бойко Борисов", беше категорична Цонева.

Какво още каза тя вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад