Велислава Дърева: Трябва да се възстановят демократичните принципи на живот и ръководство в БСП

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Платформа "Социализъм 21 век" е идейно обединение и е създадено на базата на Устава на БСП. На 50-тия конгрес ние внесохме документ "Социализъм 21 век", който беше в основата на решение за общопартийната дискусия по темата. Така че е безсмислено да ни питат защо точно сега се формира платформата - ние от 5 години поставяме тези прболеми, но за съжаление на лявото, не искат да ни чуят. Това каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" журналистът Велислава Дърева - член на БСП и на идейната платформа в социалистическата партия.

"Резултатите от 4 април е 500 000 гласа по-малко - това никога не се е случвало в последните 30 години! БСП никога не е губила толкова много гласове", подчерта тя и добави, че за социалистите от Платформата "Социализъм 21 век" "най-важно е да бъдат възстановени демократичните принципи на живот, на ръководство в БСП".

Голямата лява коалиция на БСП не е нито широка, нито лява, нито коалиция, коментира Дърева.

"Лявото е голямо, но не е обединено", отбеляза тя и препоръча: "Преди да започнеш да консолидираш цялото ляво пространство, трябва да консолидираш партията."

Какво още коментира Велислава Дърева вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад