Десислава Атанасова, ГЕРБ: Заявките за изчегъртване или разграждане звучат нелепо

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Всички гарантираха и демонстрираха, че разполагат с експерти, които ще се справят с толкова зле написани, за които има искане да бъдат обявени за противоконституционни, текстове на Изборния кодекс. Те касаят изцяло машинно гласуване, а от вчера се заговори, че това няма да се случи. Тези, които бяха новото мнозинство в 45-ото Народно събрание, носят отговорност за това, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Десислава Атанасова от ГЕРБ.

"Остават 37 дни до изборите и трябва да знаем как ще гласуват българските граждани. От сега казвам, че ако не се реши казусът с тези машини, в чужбина никой няма да гласува с машина. Тоест, тези партии са излъгали милион, два или всички, които живят в чужбина и искат да упражнят правото си на вот с машина. Тук в България също няма да се гласува с машина, нещо още по-категорично - ще бъдат намалени машините за гласуване, защото преди това имаме частични местни избори и няма време за промяна в софтуера. Какафонията е пълна", коментира тя.

Според нея "заявките за изчегъртване или разграждане звучат нелепо на фона на това, че никой не си представя да изчегърта над 840 хиляди подкрепили ГЕРБ".

"В последно време виждам все повече заявки, че нещо ще се променя драстично и драматично не само за ГЕРБ, но като че ли и за българските граждани. Имам чувството че съм в някаква машина на времето", допълни още тя.

Атанасова коментира и ситуацията със санкциите, наложени от САЩ по закона "Магнитски":

"Единствено ГЕРБ може да носи отговорност за едното лице, посочено в доклада на финансовото министерство на САЩ и това е Александър Манолев. Много преди САЩ да ни кажат, че трябва да потърсим отговорност ние сме се ангажирали с нея", заяви тя.

Тя допълни още, че в мига, в който Александър Манолев е станал известен с това, че има данни за злоупотреби по отношение на къщите за гости, от ГЕРБ са се разделили с него и той вече не е част нито от управлението, нито от партията.

За санкциите срещу депутата Делян Пеевски Атанасова подчерта:

"Това е народен представител от ДПС. Ние никога не сме били зашити с Делян Пеевски, за да се отшиваме. Този човек през всичките тези години е издиган за народен представител от ДПС и е предлаган от ДПС за различни постове."

Какво още коментира Десислава Атанасова вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад