Антоанета Цонева: Искаме реформаторско, модерно правителство, излъчено от Народното събрание

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Новата коалиция между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" работи нормално. В момента тече изготвянето на предизборната програма и няма напрежение в отношенията между двете формации, което да разруши или да препречи възможността за общо явяване на изборите и борба за първото място. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Антоанета Цонева от "Демократична България".

Тя отхвърли твърденията, че новата коалиция се цели към нови предсрочни избори наесен и ги определи като сценарий, който цели да потисне избирателната активност.

    "Ние не искаме удължаване на кризата, а страната да е в състояние на управляемост. Искаме реформаторско, модерно правителство, излъчено от Народното събрание. В краткосрочен план има исторически прозорец отворен - Шенген, еврозоната, които трябва да се изпълнят, за да се реализира капацитетът на страната", посочи тя.

Антоанета Цонева коментира и присъединяването на Явор Божанков към листите на коалицията.

    "Божанков е поканен да се присъедини към коалицията и да е неин представител заради своите позиции - тази за войната в Украйна - обратно на БСП, не е поддръжник на хартиената бюлетина. Неговите убеждения, ценностите му, начинът по който изявява своята позиция, показват, че би могъл да е един от нас и се радвам, че се включва в нашите редици", допълни тя.

Цонева определи санкциите по закона "Магнитнски" като тежък шамар по репутацията на страната ни.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад