Костадин Костадинов: Подписката продължава, ще съберем изискуемия минимум от 400 000, за да стане референдумът задължителен

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

България няма да се присъедини към еврозоната от 1 януари 2024 г. и това е успех на "Възраждане". Решението за влизане в еврозоната винаги е политическо, не е икономическо. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Подчерта, че подписката е постигнала първия си огромен резултат, но тя продължава, защото това, че няма да се влезе в Шенген от 1 януари 2024, не означава, че няма да се иска влизане от 2025 г., което е неприемливо. До момента са се подписали над 250 000 българи, подписката продължава, имаме още 7 седмици да съберем изискуемия минимум от 400 000, за да стане референдумът задължителен.

"Ще съберем необходимите подписи, ще ги внесем и ще докажем едно простичко нещо, че ние, българите, вече знаем, че от нас зависи крайното решение на ситуацията в страната и че имаме свободата да казваме това, което мислим. А в Брюксел ще се научат да свикват с мисълта, че България може да казва и не", каза Костадинов.

Истината е, че в Брюксел и във Франкфурт се знае много добре за това, което се случва в България - нагласите в обществото се променят не с дни, а с часове. Все по-голяма част от хората осъзнават, че приемането на еврото в България ще представлява смърт за техните спестявания, ще унищожи техните доходи и точно поради тази причина решението беше да не се иска конвергентен доклад.

Лидерът на "Възраждане" подчерта, че има проектозакон за еврото, който се обсъжда от неправителствени организации.

"Има нещо като полуобществено обсъждане. В този закон няма фиксиран курс, което означава, че ако сега някой има 1000 лв. не трябва да си мисли, че има 500 евро, защото курсът на лева може да бъде девалвиран."

Той е категоричен, че "Възраждане" ще спре подготвяната кражба на спестяванията на хората чрез девалвацията на лева. Бордът трябва да бъде запазен, както и българският лев.

Костадинов коментира санкциите по закона "Магнитски", като подчерта:

"Ние ще убедим българските граждани да гласуват доверие на "Възраждане" да стане първостепенна политическа сила и въпроса за корупцията да го решаваме ние, защото една суверенна държава, каквито и проблеми да има, тя си ги решава сама."

Визията на "Възраждане" за съдебна реформа е самостоятелност на следствието. Категорични сме, че главният прокурор Иван Гешев трябва да бъде сменен. Трябва да има форма на контрол върху главния прокурор.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад