Арман Бабикян за скандала "500К": Става дума за лични разговори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Научихме като вас, от медиите. някакво физическо лице се е видяло с друг физическо лице. Мисля, че нито Радостин, нито Татяна са преседатели, нито зам. - председатели на групите си, така че. На всяка лична среща не можем да бъдем контролен орган кой с кого се вижда". Така коментира Арман Бабикян скандала между ИТН и Татяна Дончева в студиото на "Денят започва"

Арман Бабикян предпочита да вярва на фактите и подчерта, че в случая главният прокурор е решил да влезе във функциите си.

"Зависи от фактите. нямаме основание да вярваме или да не вярваме. Ако това е вярно, никой не е готов да насърчава такъв тип поведение, това е ясно. Ако не е вярно, никой пък не трябва да насърчава обратния тип поведения - за хвърляне на обвинения", заяви Бабикян.

Депутатът е категоричен, че в случая става дума за лични разговори и уточни, че парламентарната му група винаги е провеждала публични разговори.

"Когато отидеш на избори, тогава имаш депутати. Всичко останало са покупко-продажби, които не са по вкуса ми", каза Бабикян.

Той обясни, че не е разговарял с Татяна Дончева, тъй като тя не е в България. Според него тя вече е дала своите изявления, а въпросът ще се решава в съда.

Депутатът уточни още, че Дончева е мандатоносител на Мая Манолова и Манолова е тази, която решава през кое гражданско сдружение партията ще се яви на избори.

"Не вярвам, че отделно ще се явим, но не мога да се изказвам, преди да е взето решение. на предстоящите избори гледам с досада и отвращение, защото за трети път правим едно и също упражнение, което трябваше отдавна да сме научили", каза Бабикян.

Регистрираното сдружение "Ние идваме" е НПО. Арман Бабикян, каза, че това е формат, с който де юре той и Николай Хаджигенов ще присъстват някъде, защото организацията им досега е била виртуално същество.

"Сега сме НПО, която има възможности да събира хората, да имаме организиран начин на съществуване и да може нашите симпатизанти да се намират на място, на което могат да си взаимодействат", заяви той.

Той определи коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме" като мост между лявото и дясното:

"Защо в нашата малка коалиция - тя е модел - успях аз да разсърдя толкова свои приятели, защото съм с две леви дами в тази коалиция? Загубих приятели, те също, защото са с десни хора като нас. Значи моделът е възможен", бе категоричен той.

За него е странно защо Корнелия Нинова е атакувала служебното правителство и обясни, че неговата група не е настоявала за мандат, понеже е най-малката.

 

Целият разговор вижте във видеото.

Акценти