Асен Александров: Карантинираните ученици ще бъдат в отделна стая по време на матурите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Няма логика в това, ако си под карантина да може да отидеш на матура, но да не може да отидеш на бала си, това заяви в "Денят започва" председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен Александров.

Той обаче побърза да уточни, че на бала ученикът ще е без маска, ще танцува, ще бъде на една маса с приятели, докато на матурата ще отиде със собствен транспорт, в стая ще бъде с най-много 5 души, така че ще е по-изолиран.

Александров обясни, че карантинираните ученици ще бъдат изолирани в отделна стая по време на матурите. Изискването за квесторите в тези стаи е да бъдат с маска, да са ваксинирани.

По думите му графикът на учениците за завръщане в училище може да се преосмисли. Според него от следващата седмица или най-късно от 1 юни в класните стаи биха могли да се върнат всички ученици.

Александров призна, че определено има натрупани дефицити по някое предмети в резултат на дистанционното обучение.

По отношение на изпитите след 7. клас, той увери, че те ще се проведат много по-спокойно в сравнение с миналата година, защото вече във всички училища има натрупан организационен опит. Помещенията ще бъдат дезинфекцирани, учениците ще бъдат с маски. Не се очакват проблеми във връзка с провеждането на НВО.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад