Атанас Атанасов, ДБ: Тези, които се страхуват от избори, внушават хаос

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Новите изборни правила са гласувани от парламентарното мнозинство, а това е демокрацията. Заинтересованите ще атакуват някои от нормите и нека се произнесе Конституционният съд, за да се неутрализарат съмненията, които се внушават. Това каза в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” заместник-председателят на Народното събрание Атанас Атанасов - лидер на ДСБ и депутат от "Демократична България".

Според него няма нарушение на гражданските права с въвеждането на задължително машинно гласуване, защото всички български граждани ще гласуват по един и същи начин - точно както е записано в Конституцията.

“А гласуването само с хартиена бюлетина нарушаване ли е на човешките права”, запита риторично той и добави, че такива коментира са несериозни.

По думите му България се нуждае от политическа стабилност, която трябва да бъде постигната чрез избори - това е единственият механизъм в демократичния свят.

“Няма драстични промени в изборната технология като цяло”, обобщи Атанасов.

За него внушението, че  новите избори ще създадат хаос, е опасно.

“Това са политически заявки. Тези, които имат страха, че ще загубят следващи избори, изваждат свои говорители, които да внушават хаос”, заяви той.

Какво още коментира заместник-председателят на Народното събрание вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад