Атанас Атанасов: Сериозни рискове за националната ни сигурност няма

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След декември ще внеса офицално предложение в Конституцията да бъде записано, че служебното правителство да действа по специален закон. Защото вижте какво се получава, хората, които не са избирани от никого, а са служебно назначени, дават оценки - имам чувството, че нямаме нужда от опозиция в парламента при условие, че действат президентът и неговите хора. Това каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" съпредседателят на ПГ на "Продължаваме промяната-Демократична България" ген. Атанас Атанасов - съпредседателят на "Демократична България" и лидер на ДСБ

"Служебното правителство трябва да действа по строго определени правила. По време на служебните правителства на Радев има поголовна смяна в администрацията - уволнения, назначения. Основното задължение на служебното правителство е организирането на честни избори", допълни той.

Атанасов подчерта, че президентът няма правомощия в областта на вътрешната сигурност и обществения ред, а това е задача, възложена на Министерския съвет, от Конституцията.

"Основният орган, които има правомощия и задължения за осигуряване на обществения ред и сигурността е Министерският съвет през своя съвет по сигурността. Министър-председателят няколко пъти го свиква, обсъждат се важните въпроси за вътрешната и външна сигурност на страната и се взимат решения", поясни той.

За него сериозни рискове за националната ни сигурност няма, а ако има нова мигрантска вълна като резултат от военния конфликт между Израел и "Хамас", тя няма да минава през Балканския полуостров.

Какво още каза ген. Атанас Атанасов вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад