Атанас Семов: Образователната ни система отглежда безродни гастарбайтери, които не носят страха от закона

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Смисълът на съществуването на нацията е в това да бъде опазена като нация, да опази държавата си и да остави на децата си по-добра държава на децата си от тази, която се наследила. Последните няколко десетилетия ние правим обратното. Това каза в „Денят започва с Георги Любенов“ конституционният съдия Атанас Семов.

Според него се случват „престъпления“ в българското образование по отношение на неговото отродяване и видимия отказ в български учебници от базови национални ценности. 

 „Смисълът на познанието на историята е в две неща – да отглежда национални потомци и да отглежда граждани със съвест. Нашата образователната система не прави и двете неща“, категоричен е той.

Той добави, че образователната ни система отглежда безродни гастарбайтери, които не носят страха от закона, не носят смисъла на гражданското общество, включително защото в ежедневния живот не го виждат

„Никоя сериозна европейска държава не се отказа от историческата си памет по начина, по който го направихме ние. Да си търсим оправдания в глобалистичните процеси, в онази модерност, която предполага толерантност, водеща до забрава за всичко важно в миналото, е абсолютно самоубийствено“, коментира Семов.

Вижте целия разговор във видеото.  
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад