Политолози: Стратегията на президента е според обстоятелствата, които не зависят от него

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В член 49 от Конституцията няма ясно споменат срок, в който след провеждането на изборите да се връчи първият мандат. Тук явно смисълът, който законодателят е вложил, е да се даде възможност на политическите партии да измъдрят някакво решение. От тази гледна точка президентът не се бави, по-скоро дава шанс на т.нар. политически елит да роди решение в една много труда политическа ситуация. Това каза в „Денят започва с Георги Любенов“ политологът Петър Чолаков.

Той допълни, че президентът подхожда конструктивно, а не обратното. 

„След като минахме през поредица от избори, които очевидно нищо не произведоха, явно трябва да се приложи нова стратегия. Тази стратегия съвпада с това НС да има време и да създаде известни закони“, смята политологът Слави Василев.

Той каза още, че стратегията на президента е според обстоятелствата, които не зависят от него, а от всички политически партии и дейци в България.

„Президентът не е виновен, че т.нар. политически елит не може да намери решение и това, че партиите демонстрират импотентност. Но също така всичко опира и до избирателите“, добави Чолаков.

Вижте целия разговор във видеото.  

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад