Атанас Славов: ДБ ще внесе проект на решение за предоставяне на военна помощ на Украйна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Радвам се, че политическите сили с евроатлантическа ориентираност подкрепиха решението за това руският посланик да не присъства на откриването на 48-ото Народно събрание. Това заяви в "Денят започва" Атанас Славов от "Демократична България".

"То е важно решение, защото на първо място съхранява националното достойнство. Не може един посланик, който системно последните няколко години подриваше доверието между страните, атакуваше България, отнасяше се унизително към страната, да бъде канен да присъства на един ключов момент в началото на новия политически сезон", заяви Славов.

При откриването на 48-ото Народно събрание от "Демократична България" ще внесат проект на решение за предоставяне на военна помощ за Украйна. Според Славов през последните месеци позицията на държавата е колеблива по отношение на войната в Украйна.

Определи като добро предложението Зеленски да говори на първото заседание на новия парламент, стига това да е възможно да се случи.

Русия знае, че ние сме слабото звено в алианса, че тук подобни атаки могат да минат - така Атанас Славов коментира замесването на България с взривяването на Кримския мост.

Славов каза още, че не е отговорна позицията да се говори за нови избори, тъй като това не е нещо, което българските граждани. Нужно е политиците да поемат сериозна отговорност.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад