Проектът "Какво става в София"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Разговаряме за София и по-специално за един подкаст – "Какво става в София". Проектът е на сдружение “Избери България" и Нов български университет и цели да отговори на важните въпроси за столицата. Какво представлява целият проект, как въвлича хората в процеса (медиатор и мост между граждани и власт)?

Екатерина Генова, изпълнителен директор на Сдружение "Избери България", отбеляза, че има голямо желание от страна на местната власт да се подобрява качеството на живот на хората и да се общува с хората, което се забелязва в този проект.

"В социалните мрежи, които ни владеят, има много групи, създадени по кварталите и по тези групи хората са изключително активни. От друга страна виждам от общинските власти и общинския съвет, че имат желание да влизат в диалог с хората, за да отговарят на техните очаквания, така че си поставихме тази задача", каза Екатерина Генова.

Тя посочи, че хората се интересуват от бита, от мястото, където живеят, от транспорта, от чистотатат на въздуха, кой събира боклука и това са основните теми в групите, които наблюдават.

"Има голям напредък в дигиталната революция на София - книжните билети в градския транспорт, казват, че вече са в историята. Има други интересни инициативи - нещо като адвокатска кантова за жени, пострадали от домашно насилие", отбеляза изпълнителният директор на Сдружение "Избери България".

Какво още каза за проекта и подкаста Екатерина Генова вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад