Български православен храм в Лондон - митрополит Антоний представя проекта

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний беше гост в студиото на "Денят започва с Георги Любенов". Той разказа, че се работи по изграждането на нов храм в Лондон. Строи се между четирите стени на българското посолство. Стилът е византийски. Архитектът е Карло Буги.

"Карло Буги е италианец, който много умело съчетава византийската храмова архитектура с тази даденост, която имаме. Храмът ще бъде с вписан купол в самата сграда, тъй като сградата е паметник на културата и нямаме право да направим купол върху самата сграда. Храмът ще бъде около 250 кв.м. Ще бъде изграден по всички изисквания на интериорния дизайн на храмовото строителство. Ще има мраморен иконостас, иконите ще бъдат нарисувани от свещеника ни там отец протойерей Добромир Димитров, който е и зограф."

Митрополит Антоний съобщи, че на 10 март ще бъде осветен новият храм в град Щутгард за българите. Закупен е от Католическата църква благодарение на българската държава и ще бъде православен храм за нашите сънародници, които са над 10 000 в района на Щутгард, а в цялата провинция - 40 000.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад