Преди ротацията - защо всички политици са изнервени?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вчера Борисов каза, че новото правителство ще бъде с мандата на ГЕРБ. Не е все едно кой ще е премиер - дали Габриел или Денков. Министър-председателят ще бъде излъчен от ГЕРБ и това е промяна на конфигурацията, коментира в "Денят започва с Георги Любенов" журналистът Валерия Велева.

Допълни, че се забелязва желание на г-н Денков да запази водещи позиции и в новото правителство.

"Доколкото разбирам, г-н Денков не иска да се върне в Министерство на образованието, а иска да стане външен министър."

По думите на проф. Румяна Коларова има вариант Николай Денков да е само вицепремиер. Тя изрази съмнение, че ГЕРБ биха дали ресора външна политика, тъй като те държат много на това министерство и имат няколко успешни външни министри, които и в момента са в парламентарната им група. И Екатерина Захариева, и Даниел Митов са успешни външни министри.

"Ако запази министерството, това означава, че ще се промени съотношението в рамките на министерствата, защото тогава ГЕРБ ще има поне две политически назначения."

По повод предстоящето посещение на акад. Денков в САЩ, експертът по маркетинг и ПР Арман Бабикян каза, че се надява то да ни донесе още 5 грама сигурност.

"В тези условия, в които сме, подобни делегации, които забелязва само човек, който е разхождал футболни отбори с правителствен самолет, може да се впечатли от това, че някой заминава за Съединените щати. Но той Борисов е чувствителен. Сега понеже вече преговарят за ротацията и всеки си споменава условията, за да видим в кои министерства наистина ще има ротация. Няма особено значение смяната на акад. Денков с Мария Габриел", коментира той.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад