Бурен южен вятър и жълт код за 7 области

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Времето днес ще е ветровито - предупреждение за силен и бурен южен  вятър е в сила за цялата страна: в 7 области е обявен оранжев код за пориви около и над  100 km/h.

Облачността ще е разкъсана, но главно в планинските райони ще превали дъжд. Остава топло, с високи дори и сутрешни температури, а максималните за деня ще са между 19° и 24°. Поради създалата се синоптична обстановка с пренос на въздушни маси от югозапад над страната ще има висока концентрация на прах от Сахара.

Много ветровито ще е днес в планините, където ще духа бурен, по северните подножия и ураганен вятър от юг-югозапад. На места ще превали краткотраен дъжд, а по най-високите върхове - сняг. 

Обширна циклонална област с център над Италия ще поддържа облачното и с валежи време в много райони от Западна, Централна и Южна Европа. Ще се пренасят топли въздушни маси от Северна Африка, с висока концентрация на сахарски прах и в Италия и западната част от Балканите дъждът ще бъде оцветен.

У нас до събота времето ще се задържи топло, но след това с ориентиране на вятъра от северозапад ще започне да нахлува студен въздух и в  неделя температурите бързо ще се понижат. Ще има валежи от дъжд, в планините - от сняг. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад