Настимир Ананиев, ПП: Трябва да се фокусираме върху нашите бойни дефицити, преди да оправяме чужди

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"След като има управляваща коалиция, е редно да има такива консултации, но искаме да чуем за какво точно става въпрос, защото и в момента България прави много за Украйна. Това мнение изрази депутатът Настимир Ананиев по повод консултациите от "Демократична България" за изпращане на оръжие в Украйна.

"Ние трябва да бъдем реалисти какво е положението на българската армия, защото след 12 години управление на ГЕРБ войната показа страшно много дефицити. И ние трябва да се фокусираме да оправим нашите бойни дефицити, преди да оправяме чужди. От години използваме еърполисинг, защото а съжаление нашата бойна авиация не е такава, каквато ни се иска да бъде. Би трябвало ракетните ни комплекси да пазят нашите стратегически обекти", каза Ананиев.

Има заявени позиции на правителството, министърът на отбраната каза, че няма как да предоставим ракетни установки, тъй като те са стратегически за нашите нужди. Тази тема е важна, но по-важно е да спре войната, допълни той.

По думите му опозицията се опитва да внася напрежение в управляващата коалиция, а фокусът на обществото е бил изместен - тъй като и преди войната страната е била изправена пред кризи.

Относно избора за гуверньор на БНБ - идеята на "Продължаваме промяната" е била срокът за издигане на кандидатури да се удължи с още две седмици, за да може управляващата коалиция да излъчи един общ кандидат, но от ИТН не са се съгласили.

"За мен е важно кандидатурата на гуверньора на БНБ да има профила, който е нужен на една европейска държава. Мисля, че профилът на Андрей Гюров е най-подходящ за тази позиция и се надявам всички колеги да го разберат. При г-н Каримански - за мен гувенрьорът на банката не трябва да е участвал в търговски банки, а г-н Каримански е участвал в малки търговски банки, свързани с имена от прехода", коментира Настимир Ананиев.

Вижте целия разговор във видеото

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад