Царските конюшни продължават да се рушат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Сградите на т.нар. Царски конюшни в столицата продължават да се рушат. Миналата седмица мазилка падна от една от външните сгради, като за щастие няма пострадали. 

Районната администрация "Оборище" прави каквото е по силите им да обезопаси района, но и да принуди собствениците да предприемат дългосрочни действия спрямо имота си, който през годините беше обявен и за паметник на културата. 

"Сигналите са много и постоянно, защото хората се интересуват от съдбата на тази красива сграда, но през последната седмица, особено след инцидента с паднали керемиди на тротоара, по който минават деца, са над 10", каза в "Денят започва" заместник-кметът на район "Оборище" Милена Алексиева. 

Служителите на общината възстановяват обезопасителните ленти, отбеляза тя и добави:

"Не сме собственици на сградата и нямаме пряка възможност да се погрижим за нея, но се интересуваме какво се случва на територията на района и правим всичко възможно да няма такива инциденти, а ако има - да е обезопасено, за да няма пострадали."

Алексиева съобщи, че собственик на имота е МВР.

"Предписахме на МВР да се вземе в ръце и да обезопаси цялата сграда, защото явно нямат възможност да я поддържат. Вчера разбрахме, че са взели решение и сградата в най-близко време ще бъде опакована със строителни платна", подчерта тя.

Още вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад