Кметът на Дупница: Ивана е била натиквана в ъгъла вербално и невербално, защото е различна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Шести пореден ден продължава издирването на 17-годишното момиче от град Дупница. Кметът на Дупница Първан Дангов обяви, че ще свика кризисен щаб, за да се работи за превенция на бъдещи подобни случай. 

В "Денят започва" той заяви, че "Ивана е била натиквана в ъгъла вербално и невербално, защото е по-различна" и добави, че думите на директорката на училището, че "Ивана е тормозила целия клас", са цинични.

"Съзнателно провокирам този разговор в обществото. Ивана не е виновна, че е родена така. Аз имам своите предположения за нейното поведение през последната една година - пиела е много енергийни напитки, била е супер експресивна като личност, енергична. Вчера чух нещо цинично от устата на директорката, че не децата в клас са тормозили Ивана, а тя е тормозила тях. Как може директор да каже такова нещо?! Аз имам неофициална информация, че е точно обратното", коментира той.

Дангов съобщи, че от днес във всички училище в общината започват проверки от училищните психолози, директорите, класните ръководители за деца със забелязващо се поведение.

"И през тази нощ имаше претърсване на местностите, които сме подали като карти. Екипи от доброволци са работили и тази нощ. Искрено се надявам днес и се надявам да има щастлива развръзка", добави сметът на Дупница. 

Още вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад