Червен код: 120 пожара дневно, 78 жертви от началото на годината

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пожарите в страната са с 2500 по-малко в сравнение с миналата година, посочи в Сутрешния блок на БНТ Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

По думите му дневно възникват по 120 огнища в страната. Традиционно местата, където най-често възникват пожари през летния сезон са в Югоизточна България - Хасково, Ямбол, Бургас.

Той отбеляза, че започва периодът на горещниците. Завърши прибирането на реколтата и вече хиляди декара изгоряха, в това число и техника, обясни комисар Николов.

"Обикаляме с полицията малките населени места, над 3000 селища сме посетили, взаимодействаме си с хората, за да предотвратим битовите пожари, където най-трудно влияем, защото нямаме законови правомощия да влизаме в домовете на хората. Там са сериозните проблеми - 78 са жертвите до момента от началото на годината. С четирима са по-малко от 2019-а, но и броят на пожарите е по-малък", коментира той.

 

"Бъдете бдителни, не палете стърнища!... Нито миг не трябва да се отпускаме, въпреки сезона на почивките", призова шефът на националната пожарна.

Какво още коментира комисар Николай Николов вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад