Да помогнем: 5-годишният Митко Карарадев се нуждае от средства за лечение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Малкият 5-годишен Димитър Карарадев дълго време се бори с рака и има нужда от нашата подкрепа. Почти година той се лекува в Тел Авив, с него е и неговата майка Катя Иванова. 

"Първата диагноза беше поставена, когато той е беше на 2 години и 10 месеца - остра левкопластна левкимия. Последва 7-месечно лечение в болницата в Пловдив - детската онкология в "Свети Георги". Успешно влезе в ремисия, прибрахме се у дома и след няколко месеца на контролен проглед се установи, че има спад в тромбоцитите. Взе се втора проба от костния мозък и се установи второта диагноза - остра миелоидна левкемия. Последваха три тежки курса на химиотерапия. Докторите едвам го спасиха, едвам премина, за да стигнем до трансплантация", разказа в "Денят започва" майката.

Митко заминава за лечение в Израел след благотворителна кампания. Дълго време се търси подходящ донор - сега негов донор е бащата на детето. Трансплантацията, обаче, не е успешна. Лекарите взимат решение спешно да повторят трансплатацията, като този път донор е майката.

"Между двете трансплантации около месец той беше с нулев имунитет, с много усложнения - зароди се микробактерия, която засегна белия дроб, слезката, кожата. За нея приема много медикаменти и има доста усложнения от тях, но не може да се спрат, защото бактерията може да обхване още органи", продължи трудния си разказ Катя. 

Сега на Митко му предстои дълго лечение на появилите се усложнения, а семейството се нуждае от средства, за да доведе битката с болестта до успешен край. Лечението на месец излиза около 80 000 долара, като в момента спешно трябва да се платят 74 000.

За всеки, който иска да помогне:

Телефон за връзка с майката на Митко: Катя Иванова - 0896218407 (само по Viber)

Телефон за връзка с лелята на Митко - Деляна Иванова - 0899274462)

За Митко може да дарите чрез фондация Павел Андреев

https://pavelandreev.bg/campaign/dari-jivot-na-mitko

IBAN:BG30BUIN95611000705319
BIC:BUINBGSF
Титулар :Фондация Павел Андреев
Основание дарение за Мити

Фейсбук страница с благотворителен базар за Митко

Благотворителен базар "Заедно за Митко"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад