Делото срещу близнаците от Цалапица започва отначало, жители на селото отново протестират

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В Районния съд в Пловдив делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови започва отначало с нов съдебен състав, след като предишният съдия се оттегли от системата. Двамата са обвинени в укривателство на тялото на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. 

Основният заподозрян за убийството Рангел Бизюрев беше екстрадиран от Дания миналата седмица и съдът в Пловдив го остави за постоянно в ареста. 

Преди началото на делото срещу близнаците, днес жители на Цалапица организират два протеста в Пловдив - единият ще бъде в 10:00 часа пред Прокуратурата в града, а другият - в 12:00 пред Съдебната палата, където в 13:30 часа ще започне делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови.

"Отново излизаме на протест. Искаме да потърсим сметка на Окръжна прокуратура защо  раздели делото на участниците в убийството на сина ми в Районна и Окръжна прокуратура - Рангел в Районна прокуратура, на близнаците Валентин и Борислав Динкови за укривателство. Всички те са участвали в убийството, в заравянето на тялото на Митко. Месеци наред не мога да разбера защо това дело е разделено", заяви в "Денят започва"  Атанаска Бакалова - майка на Димитър Малинов.

Тя отбеляза, че има "непълнолетни, вече пълнолетни, замесени в убийството на Митко" и предположи, че появилият се таен свидетел вероятно е "или Светослав Марчев, или Яница Герджикова".

Какво още каза Атанаска Бакалова вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад