Нов протест на земеделци от различни части на Европа ще блокира Брюксел

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Протестиращи земеделци от различни части на Европа се очаква да блокират Брюксел. Задръстванията в града вече започнаха, защото е обявено, че повече от 300 трактора ще бъдат придвижени до центъра. Това е третият протест на недоволни фермери от началото на годината в Брюксел. Но през февруари числеността на протестиращите беше по-голяма. Тогава вкараха повече от 1300 тежки машини в Брюксел.

Акцията днес предшества заседанието на министрите на земеделието от ЕС. Властите предупреждават, че придвижването в Брюксел ще бъде възможно основно с градски транспорт, като е вероятно да бъдат блокирани няколко от входовете на магистралите към столицата.

Земеделците настояват за промени в правилата за тяхната дейност и се обявяват срещу търговските споразумения на ЕС, които ощетяват производителите. Дневният ред на заседанието на земеделските министри включва обсъждане на състоянието на пазара на селскостопански стоки, повлияно от войната в Украйна, и бъдещето на общата земеделска политика на ЕС.

Целта на Европейската комисия е да се постигне едно ниво на разбирателство въпреки многобройните и разнородни искания на селскостопанските производители преди европейските избори.

Още подробности вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад