Делян Добрев: Парламентът се занимава с реваншизъм

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Парламентът два дни се занимава с реваншизъм, каза в "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. И подчерта, че напрежението вчера се еповишило, защото системно им е отказвана думата. 

"Новите управляващи говорят за повишаване нивото на парламентаризма в България, в същото време те правят всичко възможно да отнемат думата на опозицията, каквито се явяваме ние", заяви Добрев. 

По думите му всичко се прави напук и даде применр с кандидатурите за председател на здравната комисия, при които кандидат е бил и проф. чл.кор. Григор Горчев, един от шестимата в света с най-висока квалификация по роботизирана онкология.

Според него не идват никакви облаци над ГЕРБ. Тяхно е предложението за ревизия на управлението им от последните 10 години, а не само последните 4. "Ние нямаме нищо, от което да се притесняваме", категоричен беше депутатът от ГЕРБ.

В старата сграда на парламента, където 2 дни се провеждат заседанията, не може да се засича времето, не могат да се броят гласовете, защото няма електронна система,  избирателите не могат да видят каксе гласува, посочи Добрев. и според него бройката при гласуване е горе-долу. 

"Не мога да разбера какъв е този инат да се заседава в старата пленарна зала, където няма никакви условия. Условията в новата са по-добри, старата се използва през последните 30 години и това не доведе до особен напредък в държавата, за да се счита, че този символ на парламентаризма трябва да продължи да бъде такъв. В някои случаи е много по-добре тази стара зала да остане паметник на културата", коментира депутатът от ГЕРБ.

Определението на Слави Трифонов за ГЕРБ като "токсична партия" и тя да бъде заличена е с цел да се отклони вниманието от една много по-важна тема - партията на Слави Трифонов се отметна от референдума за мажоритарната избирателна система. 

"А ние чухме, че може да има мажоритарна избирателна система, но някой друг път", коментира Добрев.

Ако продължи противопоставянето срещу ГЕРБ на останалите партии в парламента, не е проблем да бъдем опозиция, посочи Делян Добрев. 

Вижте какво още каза той във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад