Деница Сачева: Играта с първия и втория мандат интересува единствено "Продължаваме промяната"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Много ясно казахме какво очакваме - искаме първо да направим обща програма, да видим къде са общите точки, по които бихме могли да се обединим и да работим заедно и когато имаме тази обща програма, тогава да се обединим около личностите, които биха могли да я изпълнят. Това каза в "Денят започва при Георги Любенов" Деница Сачева от ГЕРБ-СДС.

Тя отбеляза, че списъкът, който бе представен вчера със спряганите имена в проектокабинета на ПП-ДБ, изглежда като шега, защото има принципи, които трябва да се спазват. 

„Имаме  първа политическа сила и втора политическа сила, две коалиции, които имат над 600 000 избиратели, това е най-логичното управление, което би могло да намери баланса на интереси“, смята тя.

Сачева заяви, че ГЕРБ няма за цел да търсят кариерно развитие на един или друг човек, а имат за цел да спрат конфронтацията, войната и да организират мира. 

„Организацията на мира минава през това да има личности, които да не са противоречиви и да не създават конфронтации в обществото. Личности, които да бъдат или от двете страни или равно отдалечени от политическите партии експерти, които да могат да проведат програма и тя да е обществено полезна“, добави още тя.

Според Сачева играта с първи и втори мандат интересува само ПП, не толкова ДБ. 

„Това което се случва в момента е, че ПП не могат да осъзнаят реалността, че изгубиха 14 депутати от предишния парламент. Болшинството не харесва онова, което те предлагат. С 39 депутати ПП не може да диктува всички условия, правила, бъдещи проекти, програми и кабинети. Трябва да се осъзнае, че се намираме в изключително сложна ситуация. Хората няма да приемат добре нови избори, а ситуацията няма да се промени след тях“, каза още тя.

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад