Доц. Михаил Околийски, СЗО: Дистанционната форма на обучение да е в краен случай

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Новата учебна година да започне при спазване на всички противоепидемични мерки. Повечето училища имат дезинфектанти, но трябва да има спазване на дистанция. Децата да не се смесват като потоци, а над 12 години се препоръчва да са с маски. Това заяви представителят на СЗО у нас доц. Михаил Околийски.

Според него безопасното училище предполага намирането на най-добрия интерес за децата и учителите, така че да не се загуби достъпът до качествено образование. Дистанционната форма да е в краен случай.

"Децата биха били по-уязвими към ранни сексуални контакти, алкохол, стрес при липса на контакти с връстниците си. От друга страна, загубата на рутина, като това да подготвяш раницата си за училище, изолира детето от околния свят", коментира Околийски.

Той изтъкна, че трябва да се прецени от училищното ръководство дали децата да носят маски по време на час, в зависимост от региона.

"Но най-вероятно няма да се носят в час, по-скоро от учители в напреднала възраст. Най-важното е да се предпазят децата с хронични заболявания, тежка форма на диабет", каза той.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад